• امروز شنبه 3 آذر 1403
  •  
     

     


     
     
     
     
     
     

    اخبار شمسا

    نامه الکترونیک چاپ

    انفجار بمب در کاظمین بغداد بیست و هفت کشته و زخمی بر جای گذاشت.

    به گزارش واحد مرکزی خبر از بغداد خبرگزاری اصوات العراق به نقل ازسخن گوی اتاق عملیات بغداد اعلام کرد: بر اثرانفجار خودرویی در شمال بغداد که درآن بمب چسبنده جاسازی شده بود ،پنج شهروند عراقی کشته و بیست و دو نفر دیگر زخمی شدند.

    قاسم عطا افزود :این خودرو در بازار فروش لباس های دست دوم منفجر شد.انفجارخفیف دیگری نیز پس از انفجار خودرو در این شهر روی داد که تا کنون اطلاعات بیشتری در این باره مخابره نشده است.با توجه  به حضور زائران ایرانی در شهر کاظمین، خوشبختانه به هیچ یک از هموطنان ایرانی دراین حادثه آسیبی نرسیده است.


    درب طلاکاری شده حرم اباعبدالله الحسین(ع) نصب شد

    مهندس محمد حسن کاظم، رییس بخش امور فنی و مهندسی حرم، با اعلام این خبر گفت: درب طلاکاری ورودی حرم که بارگاه حضرت علی اکبر(ع) در آن واقع است دیروز با نظارت بخش فنی و مهندسی حرم امام حسین(ع) نصب شده است.

    وی با بیان این که کادر فنی هندی های منطقه البهره این در را با کمک مالی خود مرمت و تعمیر کرده اند افزود: در مرمت این در که 6 ماه طول کشید از مقادیر زیادی طلای خالص استفاده شده است.

    کاظم گفت: این کار بخشی از مرمت ها و تعمیرهایی است که با استفاده از نقره کاری ، بر روی ضریح مبارک آغاز شده است که به سبب بی توجهی رژیم صدام ، بخش هایی از ضریح پوسیده شده است.

    قدمت ساخت مرقد و ضریح مبارک حضرت امام حسین(ع) در کربلا به چند قرن قبل در زمان سلسله های صفویه و قاجاریه برمی گردد و در آن دوران ،پادشاهان صفویه و قاجاریه اقدام به بازسازی و طلاکاری مرقد و ضریح امام حسین (ع) کرده بودند.

     

    تدابیر شدید امنیتی در شهر کربلا

    به منظور تامین امنیت مراسم عاشورا، کربلای معلی با 8 کمر بند امنیتی محافظت خواهد شد.

    به گزارش واحد مرکزی خبر از بغداد سپهبد علی غیدان فرمانده نیروی زمینی ارتش عراق با اعلام این خبر گفت: نیروی هوائی عراق نیز در این عملیات حضورخواهد داشت.

    وی خاطرنشان کرد در مراسم امسال به علت بهبود اوضاع امنیتی هزاران نفر از زائران کشور های خارجی شرکت خواهند کرد.غیدان در این حال تاکیدکرد شهر کربلا به علت ازدحام جمعیت روز پنجم محرم به روی زائران بسته خواهد شد.

    روزانه 300 تا 400 زائر ايراني خارج از نظارت سازمان حج به عراق مي روند

    معاون عتبات عاليات سوريه و عراق سازمان حج با اشاره به اين که روزانه 300 تا 400 زائر با کاروان هاي انفرادي به عتبات سفر مي کنند به زائران توصيه کرد که با توجه مشکلات پيش روي آنان با کاروان هاي انفرادي به عراق سفر نکنند.

    حسين اکبري در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد اعزام زائران با کاروان هاي انفرادي به عتبات عاليات افزود: هم اکنون برخي از مردم در کاروان هايي ثبت نام مي کنند که به هيچ وجه زير نظر سازمان حج نيست و همين امر مشکلات بسياري را براي آنان فراهم مي کند.

    پس از فروپاشي رژيم بعث در عراق و همزمان با فرا رسيدن ماه هاي محرم و صفر اشتياق ايرانيان براي زيارت عتبات عاليات شدت مي گيرد و برخي از زائران مشتاق به دلايل مختلف از جمله نبود امکانات گسترده و همه جانبه ترجيح مي دهند که به صورت انفرادي و يا از طريق کاروان هايي که متشکل از دوستان و آشنايان است به طرق مختلف به کشور عراق عزيمت کنند.

    معاون عتبات عاليات سوريه و عراق سازمان حج در اين باره گفت: سردرگمي و معطلي زائران در مرز خسروي ، عدم فراهم کردن امکانات اقامتي و پذيرايي مناسب از سوي مديران کاروان هاي انفرادي و... از جمله مشکلاتي است که زائران انفرادي با آن مواجه مي شوند.

    حسين اکبري تاکيد کرد: در حال حاضر متوسط زمان براي اعزام زائران به عتبات يک ماه است و توصيه سازمان حج به مشتاقان سفر به عتبات عاليات اين است که از طريق دفاتر زيارتي مجاز ثبت نام کرده و اين مدت را منتظر بمانند و با کاروان هاي انفرادي سفر نکنند.

    هم اکنون روزانه 2 هزار و 600 تا دو هزار و 700 نفر از طريق کاروان هاي مجاز سازمان حج به عتبات عاليات اعزام مي شوند.

    معاون عتبات عاليات سوريه و عراق سازمان حج افزود: با توجه به اين که کاروان هاي انفرادي از سازمان حج مجوز ندارند چنان چه مشکلي در سفربا اين کاروان ها براي زائران ايجاد شود کسي پاسخ گوي آن ها نيست.

    حسين اکبري اظهار داشت: مردم مي توانند براي اطمينان از اين که کاروان مورد نظرشان مجوز دارد يا خير با سازمان حج تماس بگيرند و ظرف 10 دقيقه استعلام آژانس به آنان ارائه مي شود.

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در دیدار با نخست وزیر سوریه خواهان اهتمام دستگاه های سوری برای برطرف کردن مشکلات زوار ایرانی شد.

    به گزارش واحد مرکزی خبر از دمشق ، محمد حسین صفار هرندی در این دیدار گفت: با وجود انگیزه های مشترک تهران و دمشق برای توسعه روابط فیمابین اما هنوز روابط فرهنگی میان دو کشور ازسطح مطلوبی برخوردار نیست که بی شک ارتقای آن نیازمند اهتمام ویژه مقامات ارشد دو کشور است.

    وی در ادامه اظهار داشت: تاکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهور کشورمان آن است که برای تحکیم روابط سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی با دولت و ملت سوریه هیچ فرصتی را از دست ندهیم.

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: جهان امروز با جهان گذشته به ویژه بعد از فروپاشی شوروی متفاوت شده است ، آمریکا گمان می کرد دنیا به کامش خواهد بود اما خوشبختانه نادرستی این گمان ثابت شد.

    هرندی بیداری بزرگ اسلامی و نیز خیزش نیروهای تاثیر گذار و قدرتمند منطقه مانند ایران و سوریه را یکی از عوامل نادرست از آب درآمدن این اندیشه سران کاخ سفید برشمرد.

    برپایه این گزارش محمد ناجی عطری در مقابل با اشاره به مشترکات تاریخی فرهنگی دو کشور بر لزوم حل مشکلات کوچک برای دستیابی به نتایج بزرگ تاکید کرد.

    در این دیدار که با حضور سید احمد موسوی سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه صورت گرفت ، عطری ابراز امیدواری کرد: سطح روابط فرهنگی در راستای اجرای منویات رهبران و روسای جمهور دو کشور به سطح روابط سیاسی میان دو کشور برسد.

    نخست وزیر سوریه روابط جمهوری اسلامی ایران و سوریه را تاریخی دانست و گفت: ما دیدگاه ها ، رویکردها و مسائل مشترکی داریم و روابط دو کشور مبتنی بر استراتژی مشترک است.

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه ملاقاتش با مقامات رسمی سوریه با وزیران گردشگری و اوقاف این کشور دیدار و درباره سازوکارهای گسترش همکاری های دو جانبه به رایزنی نشست.

     

    طرح جديد سازمان حج و زيارت براي اقامت زايران در سوريه اجرا مي‌شود

    مدير نمايندگي سازمان حج و زيارت در سوريه گفت : طرح جديد اين سازمان براي استقرار زوار ايراني در سوريه، به صورت آزمايشي از ابتداي آذرماه سال جاري در اين كشور اجرا مي‌شود.

    علي محمد عسگري پنجشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين موضوع در ديدار روز پنجشنبه حسين اكبري معاون سازمان حج و زيارت جمهوري اسلامي ايران و مهندس كلش معاون وزارت گردشگري سوريه بررسي شد.

    وي تصريح كرد: بر اساس اين طرح قرار است زوار سه روز را در منطقه زينبيه در جوار حرم مطهر حضرت زينب(س) و چهار روز را در دمشق نزديك حرم حضرت رقيه(س) اقامت كنند.

    عسگري ، استفاده دو برابر از هتل هاي داخل دمشق و رفع كمبود در اين زمينه ، كاهش تردد زوار بين دو حرم و نظارت بيشتر طرف سوري بر هتل هاي موجود در دو منطقه و كاهش بهاي سفر را ازجمله محاسن اين طرح  برشمرد.

    به گفته مدير نمايندگي سازمان حج و زيارت در سوريه ، اين طرح توسط دو استان اصفهان و خراسان و شركت هاي ثامن الائمه و شمسا از اول آذر اجرا مي‌شود.

    وي اظهار داشت : مشابه اين طرح در دو شهر كربلاي معلي و نجف اشرف در عراق اجرا شده كه به علت فاصله بيش از 80كيلومتر ميان دو شهر، موفقيت آميز بوده است .

    عسگري گفت : همچنين در ديدار معاون سازمان حج و زيارت كشورمان و معاون وزارت گردشگري سوريه ، دو طرف بر پيگيري توافقات انجام شده ، تشكيل كميته مشترك به منظور نظارت هفتگي بر هتل هاي ميزبان زوار ايراني و ارائه گزارش به نماينده سازمان حج و زيارت ايران و وزارت گردشگري سوريه تاكيد كردند.

    وي افزود: همچنين مقرر شد امكانات رفاهي براي زواري كه از باب السلام واقع در مرز ميان تركيه و سوريه به طور زميني وارد سوريه مي‌شوند در نظر گرفته شود.

    عسگري يادآور شد: بر اساس مذاكرات انجام شده قرار شد در صورت موافقت تركيه ، اتوبوس ها از گذرگاه تل ابيض وارد سوريه و از باب السلام خارج شوند كه اين كار سبب كاهش مسير مي‌شود.

    34هزار نیروی امنیتی عراقی، تامین امنیت زائران حرم امیرالمومنین (ع) را به عهده گرفتند

    دستگاه های امنیتی عراقی برای حفاظت ازجان زائران بارگاه امام علی(ع) در روزعید غدیر طرحی امنیتی را برای شهر نجف اشرف به ویژه منطقه قدیمی اطراف بارگاه به مرحله اجرا گذاشتند. سرلشکر عبدالکریم مصطفی فرمانده پلیس نجف اشرف درگفتگوی اختصاصی با خبرنگار واحد مرکزی خبر ااظهار داشت: بیش ازیک میلیون زائر در روزعید غدیر به زیارت بارگاه امام علی(ع) مشرف شدند و به همین منظور طرح امنیتی برای محافظت از جان زائران در نظر گرفته شد که در آن 34 هزار تن از نیروهای امنیتی پلیس، ارتش و سازمان اطلاعات شرکت داشتند.

    از سوی دیگر سالم نعمه مدیر اطلاع رسانی سازمان بهداشت نجف اشرف نیز در تماس تلفنی با خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت:‌ طرحی برای ارائه خدمات مجانی به شهروندان و زائران در مدت عید غدیر اجرا کرده ایم که بر اساس آن ده مرکز ارائه خدمات در محل تجمع زایران به ویژه اطراف بارگاه امام علی(ع) و مسجد کوفه و مسیرهای منتهی به آنها دایر شده بود.

    وی افزود:‌ علاوه بر آن گروه های سیار امدادرسانی را نیز به گشت زنی در شهر موظف و چند مرکز بهداشتی را نیزبه مراکز اورژانس تبدیل کردیم.

     

    همزمان با فرا رسیدن موسم حج، فرودگاه بین المللی نجف اشرف فعالیت خود را آغاز کرد

    فرودگاه نجف قرار است از ماه دسامبر پروازهایی را به مکه راه اندازی کند.

    شرکت عراق ایرویز اعلام کرد: درخواست های فراوانی مبنی بر راه اندازی پروازهای منظم از اردن ترکیه ، بحرین و امارات عربی متحده نیز دریافت کرده است.

    قرار است از آغاز سال 2009 میلادی هفته ای 14 پرواز از ایران به فرودگاه بین المللی نجف اشرف صورت گیرد.

    همچنین سفرهای هوایی به بیروت و دمشق نیز برقرار خواهد شد تا فرودگاه بین المللی نجف اشرف فعالیت های خود را گسترش دهد.

    فرودگاه نجف اشرف 4 ماه پیش با فرود هواپیمای نوری مالکی ،نخست وزیر عراق افتتاح شد اما بهره برداری از این فرودگاه به علت برخی مشکلات فنی، به تعویق افتاد.

    این فرودگاه با مشارکت چند کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران احداث و آماده بهره برداری شده است.

     

    نماینده آیت الله سیستانی در کربلا، حاکمیت عراق را با حضور نیروهای خارجی در این کشور، مخدوش دانست.

    به گزارش واحد مرکزی خبر از نجف اشرف، سید احمد الصافی، نماینده آیت ا.. سیستانی و امام جمعه کربلا، در خطبه های نماز جمعه حرم امام حسین (ع) اظهار داشت: حاکمیت عراق با حضور نیروهای خارجی در این کشور ناقص و مخدوش است، زیرا توافقنامه به این نیروها آزادی تحرک، ورود و خروج، و مصونیت قضایی اعطا کرده، همچنین بازرسی بسته های پستی نظامی خارجی را غیرمجاز نموده که همه از موارد نقض حاکمیت عراق است.

    وی افزود:‌ توافق نامه در حالی در مجلس تصویب شد که درباره آن هم در مجلس و هم در خارج آن اختلاف نظر جدی وجود داشت، و با وجود غیبت گسترده نمایندگان امضا گردید. اما این مردم عراق هستند که در نیمه سال آینده در جریان یک همه پرسی عمومی مخالفت یا موافقت خود را با آن اعلام خواهند کرد.

    امام جمعه کربلا تاکید کرد: موافقان امضای توافقنامه امیدوارند که در نهایت به برقراری حاکمیت و استقلال کشور منجر شود، اما برخی دیگر با توجه به تجربه های تلخ گذشته درباره پیامدهای امضای این توافق نامه نگرانند. نماینده آیت الله سیستانی در کربلا خاطر نشان کرد: اگر واقع گرایانه به آن چه اتفاق افتاد بنگریم، نگران این مسائل خواهیم شد: نخست، در مدت اعتبار توافق نامه، آیا دولت عراق حاکمیت خود را اعمال خواهد کرد یا این که نیروهای خارجی در برابر آن مانع تراشی خواهند کرد. دوم این که این توافق نامه واجد هیچ گونه ضمانت اجرایی حقوقی نیست و تضمینی برای حفاظت از اموال عراق، خروج کشور از ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل و لغو قطعنامه های بین المللی علیه عراق وجود ندارد و ممکن است آمریکا به وعده های خود در این زمینه وفا نکند، بنابراین دولت عراق باید با جدیت در جهت تحقق منافع ملی عراق گام بردارد.

    الصافی تاکید کرد: حاکمیت ملی گرفتنی است نه دادنی، و تنها از طریق ترجیح وحدت و منافع ملی بر منافع حزبی و گروهی قابل دستیابی است.

    .