• امروز يكشنبه 4 آذر 1403
  •  
     

    شرکت شمسا

    مشكلات ناشی از ناامنی و نبود اماكن اقامتی و حمل‌ونقل، تغذیه‌ نامناسب و قیمت‌های كنترل‌نشده، سازمان حج و زیارت را بر آن داشت...
    ادامه...

     
     
     
     

     


     
     
    اخبار اخبار شمسا افزایش اعزام زائران عتبات متناسب با توسعه زیرساخت های خدماتی
     
     
     
     

    افزایش اعزام زائران عتبات متناسب با توسعه زیرساخت های خدماتی

    نامه الکترونیک چاپ

    رئیس سازمان حج و زیارت در دومین روز سفرش به عراق با وزیر حمل و نقل عراق دیدار و در خصوص خدمات رسانی به زائران عتبات بویژه زائران اربعین حسینی(ع) بحث و تبادل نظر کرد.

     

    به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت شمسا، سعید اوحدی در دومین روز از سفر به عراق، با وزیر حمل و نقل آن کشور دیدار و گفتگو کرد.

    رئیس سازمان حج و زیارت کشورمان در این دیدار که با حضور جمعی از مسئولان این سازمان انجام گرفت، گفت: عراق کشور دوست و برادر ماست و زمانی که به این کشور سفر می کنیم، احساس می کنیم که در کشور خودمان هستیم و گمان می کنیم این احساس در زائران عراقی که به کشور ما سفر می کنند نیز وجود دارد.

    وی افزود: در طول یک سال گذشته حدود یک و نیم میلیون نفر زائر ایرانی عتبات به عراق سفر کرده اند که این جمعیت، جمعیت قابل توجهی است و خدا را شاکریم که در طول این مدت حادثه ای برای آنان رخ نداده است.

    رئیس سازمان حج و زیارت کشورمان ادامه داد: وجه تشابه سازمان حج جمهوری اسلامی با وزارت حمل و نقل عراق در این است که هر دو تلاش می کنیم تا زمینه را برای تشرف زائران عتبات عالیات و سهولت سفر ایشان فراهم آوریم و بخشی از فعالیت شما معطوف به ایجاد آرامش برای زائران حسینی(ع) است.

    اوحدی اظهار داشت: امروز در دنیا ثابت شده که توسعه روابط مردمی پشتیبان روابط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی میان ملت ها است که قطعاً این ارتباط بصورت متقابل میان ملت ایران و عراق وجود دارد.

    معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص افزایش میزان زائران اعزامی به عراق بیان کرد: افزایش تعداد زائران اعزامی به عتبات مشروط به فراهم آوردن و توسعه زیرساخت های رفاهی و خدماتی در کشور عراق است همانطور که در خصوص زائران عراقی که به ایران سفر می کنند، باید زیرساخت های مورد نظر تأمین شود.

    رئیس سازمان حج با بیان اینکه سالانه جمعیتی بالغ بر یک و نیم میلیون نفر زائر ایرانی به عراق عزیمت می نمایند، گفت: 25 درصد این جمعیت بصورت هوایی و 75 درصد جمعیت زائران ایرانی عتبات بصورت زمینی وارد عراق می شوند و انتقال زائران بصورت هوایی توسط سه تا چهار شرکت هواپیمایی ایرانی صورت می گیرد.

    وی در ادامه سخنانش با اشاره به انتقال کلیه پروازهای زائران ایرانی به فرودگاه نجف، یکسان سازی عوارض دریافتی در فرودگاه از

    زائران ایرانی و عراقی را خواستار شد.

    مهندس اوحدی بیان کرد: در ایام اربعین سال گذشته بیش از نیم میلیون زائر ایرانی از مرزهای شلمچه، مهران و چزابه بصورت زمینی وارد عراق شدند که این گروه از زائران در مرز عراق و داخل عراق و همچنین در نقاط مرزی ایران با مشکلاتی مواجه بودند.

    وی در این باره ادامه داد: ستادی در سازمان حج و زیارت تحت عنوان «ستاد دائمی اربعین» برای چاره اندیشی مشکلات زائران عتبات و برنامه ریزی برای اعزام آنان در مناسبت ها بویژه ایام اربعین تشکیل شده است و بدین ترتیب امیدواریم مشکلات سال گذشته را به حداقل برسانیم.

    وی در خصوص بهبود خدمات دهی به زائران ایام اربعین گفت: با پیگیری این ستاد، جاده بستان-چزابه که دارای مشکلات جدی بود و نیاز به آسفالت داشت، توسط سه پیمانکار که بصورت شبانه روزی کار می کنند، در حال بازسازی است.

    اوحدی اشاره کرد: مسیر شلمچه تا مرز نیز دارای مشکلاتی بود که آن هم بصورت شبانه روزی در حال تعمیر است.

    وی همچنین ابراز امیدواری کرد: با پشتیبانی وزارت حمل و نقل عراق و دستور وزیر محترم، مشکل مسیر زرباطیه که یک بخشی از آن آسفالت نیست و مسیرچزابه به اولین شهر در عراق که آسفالت آن مشکل دارد و مشکلاتی را برای زائران ایجاد می کند، مرتفع گردد.

    وی همچنین در خصوص ارائه خدمات درمانی به زائران عتبات نیز گفت: با هماهنگی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران و همت مرکز پزشکی حج و زیارت خدمات خوب و ارزنده به زائران عتبات ارائه می گردد.

    آقای اوحدی در ادامه گفت: در جلسه که با آقای دکتر قالیباف شهردار محترم تهران داشته ایم، ایشان از آمادگی شهرداری تهران برای تأمین یک هزار دستگاه اتوبوس برای خدمات‌دهی به زائران در عراق خبر داده اند که در صورت دریافت مجوز این طرح اجرایی خواهد شد.

    وی اضافه کرد: امیدواریم با حمایت مقامات عراقی خدماتی بهتر از گذشته به زائران اربعین امسال ارائه شود.

    رئیس سازمان حج و زیارت در پایان توفیق دولت جدید عراق را آرزو کرد.

    وزیر حمل و نقل عراق نیز در این دیدار گفت: من در سال 2003 وزیر بازسازی عراق بودم که در آن سالها در مصاحبه با رسانه ها بر لزوم ارتباط صمیمانه و دوستانه با کشورهای همسایه بویژه جمهوری اسلامی تأکید کردم و در این راستا پیشنهاد دادم برای افزایش ارتباط بین دو کشور راه های ارتباط تجاری و مسیر ریلی بین دو کشور ایجاد شود و جاده ابریشم دوباره احیا شود.

    وی افزود: زمان کوتاهی را در وزارت بازسازی بودم و از آنجا به وزارت کشور رفتم و در آنجا عنوان کردم که ما 25 میلیون زائر اعتاب مقدسه در 5 سال آینده خواهیم داشت که لازم است برای آن برنامه ریزی لازم صورت گیرد.

    وزیر حمل و نقل عراق در خصوص مشکلات مرزها و صدور ویزا نیز گفت: این مساله مرتبط به وزیر کشور عراق است که ایشان به همراه معاون اول رئیس جمهور عراق به ایران سفر کرده اند و در بازگشت به کشور با ایشان مذاکره خواهیم کرد.

    وی در خصوص خدمات دهی اتوبوس های ایرانی به زائران در عراق در ایام اربعین گفت: این مسأله خیلی بحث جالبی است که در خصوص آن با مقامات کشورمان مذاکره خواهیم کرد و من از شهردار تهران بابت پیشنهاد این طرح تشکر می کنم.

    وی همچنین از دیدار با وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران در آینده نزدیک خبر داد و گفت: ایجاد مسیر ریلی میان دو کشور از مهم ترین موضوعاتی خواهد بود که در این دیدار مطرح خواهد شد.