مراسم عزاداري و سوگواري شهادت بانو فاطمه زهرا سلام الله عليها از سوي عتبه مقدسه حسيني و عباسي و حرم علوي در شهرهاي نجف اشرف و كربلاي معلي آغاز شده است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني شرکت شمسا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، مراسم عزاداري و سوگواري شهادت بانو فاطمه زهرا سلام الله عليها از سوي عتبه مقدسه حسيني و عباسي و حرم علوي در شهرهاي نجف اشرف و كربلاي معلي آغاز شده است.
به همين مناسبت ويژه برنامههاي مختلفي از سوي بعثه مقام معظم رهبري را در حرم حضرت ابولفضل العباس عليهالسلام و حضرت سيدالشهدا عليهالسلام در كربلاي معلي و همچنين برنامه ويژهاي را با حضور سخنرانان و مداحان اعزامي جمهوري اسلامي ايران در حرم حضرت اميرمومنان علي عليهالسلام برگزار ميشود.
اين گزارش حاكي است، مراسم عزاداري و سوگواري در حرم حضرت ابوالفضل عليهالسلام با حضور زائران ايراني در كربلاي معلي هر شب پس از نماز مغرب و عشا و در حرم حضرت اباعبدالله الحسين عليهالسلام، صبحها پس از نماز برگزار ميشود.
حضرت فاطمه زهرا(عليها السلام) در نزد مسلمانان برترين و والامقام ترين بانوي جهان در تمام قرون و اعصار استنام مبارك آن حضرت، فاطمه (عليها السلام) است و از براي ايشان القاب و صفات متعددي همچون زهرا، صديقه، طاهره، مباركه، بتول، راضيه، مرضيه، نيز ذكر شده است.
حضرت فاطمه (عليها السلام) در سال پنجم پس از بعثت(2) و در روز 20 جمادي الثاني در مكه به دنيا آمد. چون به دنيا پانهاد، به قدرت الهي لب به سخن گشود و گفت: "شهادت ميدهم كه جز خدا، الهي نيست و پدرم رسول خدا و آقاي پيامبران است و شوهرم سرور اوصياء و فرزندانم (دو فرزندم) سرور نوادگان ميباشند."
فاطمه زهرا (عليها السلام) در نزد شيعيان اگر چه امام نيست، اما مقام و منزلت او در نزد خداوند و در بين مسلمانان به خصوص شيعيان، نه تنها كمتر از ساير ائمه نيست، بلكه آن حضرت همتاي امير المؤمنين و داراي منزلتي عظيمتر از ساير ائمه طاهرين (عليهم السلام) ميباشد.
سرانجام روز سوم جمادي الثاني سال يازدهم هجري فرا رسيد. فاطمه (عليها السلام) آب طلب كردند و بوسيله آن بدن مطهر خويش را شستشو داد و غسل كردند. سپس جامهاي نو پوشيد و در بستر خوابيد و پارچهاي سفيد به روي خود كشيد؛ چيزي نگذشت كه دخت پيامبر، بر اثر حوادث ناشي از هجوم به خانه ايشان، دنيا را ترك كردند و به شهادت رسيد؛ در حاليكه از عمر مباركش بنا بر مشهور، 18 سال بيشتر نميگذشت و بنا بر مشهور تنها 95 روز پس از رسول خدا در اين دنيا زندگي كردند.
فاطمه (عليها السلام) در حالي از اين دنيا سفر كردند كه بنا بر گفته معتبرترين كتب در نزد اهل تسنن و همچنين برترين كتب شيعيان، از ابابكر و عمر خشمگين بود و در اواخر عمر هرگز با آنان سخن نگفت؛ و طبيعي است كه ديگر حتي تأسف ابيبكر در هنگام مرگ از تعرض به خانه فاطمه (عليها السلام) سودي نخواهد بخشيد.