زیارت عاشورا:
این زیارت از امام باقر(ع) نقل شده است. ایشان در ایام کودکی در واقعه کربلا حضور داشتهاند. امام این زیارت را به شخصی به نام «علقمة بن محمد حضرمی» آموخت و او نیز به «صالح بن عقبه» و «سیف بن عمیره» آن را یاد داد. ابن قولویه قمی (پدر شیخ صدوق) نیز در کتاب «کامل الزیارات» مینویسد: «صالح بن عقبه» و «سیف بن عمیره» نقل کردهاند که «علقمة بن محمد حضرمی» خدمت امام باقر(ع) رسید و از ایشان خواست به وی زیارتی بیاموزد که دو کار بُرد داشته باشد بدین معنا که: هم بتواند آن را در روز عاشورا هنگام تشرف به حرم امام حسین(ع) بخواند و هم اگر توفیق زیارت قبر امام را نداشت بتواند بوسیله آن، امام را از راه دور و یا از خانه خود زیارت کرده باشد. آن گاه امام زیارت عاشورا را به وی آموخت.
در اواخر «مفاتیح الجنان» ذیل عنوان «حکایت سید رشتی و تشرف او به خدمت امام زمان(عج)» سفارشات موکد امام زمان (عج) نسبت به مداومت در خواندن این زیارت نقل شده است که اهمیت و اعتبار «زیارت عاشورا» نزد حضرت حجت را بر ما آشکار میسازد.
زیارت اربعین:
این زیارت از امام صادق(ع) نقل شده است. امام این زیارت را به شخصی به نام «صفوان بن مهران» آموخته و مرحوم شیخ طوسی نیز با واسطه این زیارت را در «تهذیب» و «مصباح المتهجد» آورده است.
زیارت وارث:
سید بن طاووس این زیارت را با چند واسطه از جابر جعفی و او از امام صادق(ع) نقل کرده است.
منبع: پرسمان دانشجويي
- چرا چهره نگاري از معصومين(ع) جايز نيست؟
- در زيارت عاشورا مي فرمايد: «السلام عليك يا اباعبدالله و علي الارواح التي حلت بفنائك»؛ چرا نمي فرمايد: «علي الابدان التي» يا «علي الانفس التي» يا ...؟
- در زيارت عاشورا كلمه طلب ثاري كم نوشته مي شود در حالي كه طبق قاعده بايد ثاركم باشد. لطفا راهنمايي فرمائيد.
- خواندن نماز يا تطهير مسجد و حرم
- احكام و آداب پيش از سفر