مدفن ائمه معصومين عليهم السلام به ترتيب عبارت است از:
1) پيامبر اكرم(ص) در مدينه
2) حضرت زهرا(س):
قبر آن حضرت به طور مشخص معلوم نيست; ولى احتمال دارد در يكى از اين سه جا باشد: 1. قبرستان بقيع. 2. خانهى خود آن حضرت که هم اکنون داخل در محدوده مسجد النبى«صلى الله عليه و آله» و نزدیک به قبر پيامبر میباشد. 3. مسجد النبى «صلى الله عليه و آله»، بين قبر و منبر. بايد توجّه داشت كه پنهان بودن قبر آن بانوی گرامى دليل روشنى بر مظلوميّت آن حضرت و غصب خلافت از سوى خلفاى سه گانه است.
به هر حال يكى از سؤالاتى كه جوابش معلوم نيست اين سوال است: «قبر حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها - تنها فرزندی که پس از رحلت پیامبر برای مسلمانان به یادگار مانده بود- در كجاست؟» علت مخفى بودن قبر حضرت زهرا(س) وصيت آن حضرت است. اين وصيت فلسفه حكيمانهاى دارد و در واقع نوعى افشاگرى و اعلام تاريخى اعتراض فاطمه(س) بر جريان خلافت است. حضرتش با اين وصيت تاريخ را همواره با سوالى مواجه مىسازد كه پاسخ قاطع آن به همراهش مىباشد يعنى نشان مىدهد كه آن حضرت از وضع موجود ناراضى بوده و با توجه به آنكه پيامبر(ص) طبق نقل متواتر شيعه و سنى مكررا مىفرمود: «رضاى فاطمه رضاى خدا وپيامبر است و غضب او غضب آنهاست». از اين رو آن حضرت سند زندهاى در تاريخ مبنى بر غير اسلامى بودن آنچه رخ داد، باقى گذارد. پدر آيةالله نجفى مرعشى مدتى رياضت كشيد و به امامان توسل كرد تا محل قبر فاطمه زهرا سلام الله عليها را بشناسد. پس از توسلهاى زياد به او الهام شده كه تو كارى نداشته باش كه قبر حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها در كجاست و هر وقت خواستى فاطمه زهرا سلام الله عليها را زيارت كنى در قم حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها را زيارت كن. از اين داستان معلوم مىشود كه جواب برخى از سوالات نبايد مشخص باشد و مصلحت در مبهم ماندن آن جواب است.
3)- حضرت علي (ع) در نجف اشرف در عراق.
4)- امام حسن (ع) و امام سجاد(ع) و امام صادق(ع) و امام باقر(ع) در قبرستان بقيع در مدينه
5)- امام حسين (ع) در كربلاي معلا در عراق
6)- امام موسي كاظم(ع) و امام جواد (ع) در كاظمين عراق
7)- امام رضا (ع) در طوس(مشهد كنوني)
8)- امام هادي(ع) و امام حسن عسگري(ع) در سامراء عراق مدفون ميباشند.
منبع: پرسمان دانشجويي
- احكام و آداب پيش از سفر
- لطفا در رابطه با شأن نزول آيه 35 سوره مائده «يا ايها الذين آمنوا اتقوا الله و ابتغوا اليه الوسيلة و جاهدوا في سبيله لعلّكم تفلحون» برايم توضيح دهيد.
- امام محمد باقر(ع) مي فرمايند: اول زيارت عاشورا را پس از «بسم الله الرحمن الرحيم» با «الله اكبر» شروع كنيد؛ فلسفه آن چيست؟
- آيا صحت دارد كه مرحوم علامه مرتضي عسكري سنديت زيارت عاشورا را رد كرده است؟
- چرا گنبد و حرم ائمه(ع) از طلا ساخته مي شود؟ آيا اين اسراف و سبب بدبيني نيست؟